CRNA HRONIKA

Mirza Hatić će danas biti pušten na slobodu

Nakon pljačke u hodniku "Cassina"

Autor:Am. K. – Dž. Bl.

9.1.2015

Mirza Hatić (27) iz Sarajeva, koji je uhapšen u decembru prošle godine na području općine Stari Grad Sarajevo zbog sumnje da je naoružan, s još tri nepoznate osobe opljačkao Muhameda Čizmića iz Sarajeva u hodniku objekta "Cassino", koji se nalazi u sklopu hotela "Holiday", ulica Franca Lehara, općina Centar danas će biti pušten na slobodu. Ovu informaciju potvrdio nam je njegov advokat Omar Mehmedbašić.

- Oštećeni je dao izjavu da ga nije napao Hatić. Ranije su mu, kako je kazao, rekli da je to učinio Hatić, no kada je vidio njegovu fotografiju u novinama shvatio je da Hatić nije počinilac. U Tužilaštvu Kantona Sarajevo već pišu prijedlog za ukidanje pritvora te očekujem da će moj klijent danas biti pušten iz pritvorske jedinice KPZ-a Sarajevo – rekao je Mehmedbašić.

Podsjećamo, oštećeni Muhamed Čizmić je 22. decembra prošle godine policiji kazao da su mu četiri nepoznate osobe, prijeteći pištoljima, otele torbicu u kojoj je bilo 20.000 KM u različitim apoenima, te mobitel i prsten od bijelog zlata s dijamantom, a zatim pobjegle.

Hatić je isti dan uhapšen i bio mu je određen jednomjesečni pritvor.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.