CRNA HRONIKA

Optuženi Stjepanović krvari iz rektuma

Odgođeno suđenje Turkovićevoj zločinačkoj organizaciji

Autor:A. ALJIMI

15.1.2015

U Sudu BiH danas je odgođeno suđenje u drugostepenom postupku zločinačkoj organizaciji Zijada Turkovića zbog bolesti optuženog Saše Stjepanovića koji se nije pojavio u sudnici.

Sudiji Senadinu Begtaševiću nije ostalo ništa dugo do da odgodi ročište za 19. januar ove godine. Također sudija Begtašević pročitao je službenu zabilješku koju su sačinili pripadnici sudske policije koji su raspoređeni u pritvorskoj jedinici Suda BiH.

Sudski policajci postupili su po naredbi suda te su optuženom Stjepanoviću kazali da se spremi za suđenje, a on im je kazao da neće pristupiti zbog bolesti – piše u službenoj zabilješci.

zijad-turkovic-24

Turković: Vođa zločinačke organizacije

Uz službenu zabilješku dostavljen je i nalaz pritvorskog ljekara u kojem piše da se Stjepanović javio u ambulantu zbog obilnog krvarenja iz rektuma. Ljekar koji je pregledao Stjepanovića kazao je da se nakon tretmana krvarenje ponovo pojavilo te je ocjenio da može biti opasno po pacijenta zbog mogućnosti gubitka krvi te je naložio da se dozvoli pregled u Abdominalnoj klinici KCUS-a.

Podsjećamo da je Turković prvostepenom presudom osuđen na 40 godina zatvora, kao i Milenko Lakić Laki, dok je Saša Stjepanović dobio 12, Fadil Aljović pet, a Muamer Zahitović Ševrtko tri godine. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.