CRNA HRONIKA

Predložen pritvor "pljačkašima iz podruma"

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo

M. M.

20.1.2015

Postupajuća tužiteljica sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, nakon ispitivanja osumnjičenih K.E.(1980), K.M.(1980) i K.A.(1976), koje je sarajevska policija uhapsila preksinoć u sarajevskoj općini Novo Sarajevo, uputila je prijedlog Kantonalnom sudu u Sarajevu da im odredi jednomjesečni pritvor, zbog sumnje da su počinili krivično djelo razboojništvo.

Ovu informaciju za "Avaz" je potvrdio Alem Hamzić, portparol ove pravosudne institucije.

Vezani tekstovi: Rasvijetljeno razbojništvo u "Lutriji BiH" : Razbojnici se krili u podrumu

                         "Razbojnici iz podruma" predati Tužilaštvu, tužilac naložio 24-satno zadržavanje

Podsjećamo, trojica razbojnika koji su uz prijetnju plastičnim pištoljem opljačkali poslovnicu Lutrije BiH na Trgu heroja u Sarajevu, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati su jučer u nadležnost Tužilaštvu, nakon što su preksinoć uhapšeni u u podrumskim prostorijama stubišta zgrade, u ulici Porodice Ribar, u općini Novo Sarajevo.

Oni su ranije isto veče opljačkali poslovnicu Lutrije BiH na Trgu heroja u sarajevskom naselju Hrasno.

Maskirani i uz prijetnju vatrenim oružjem, od radnice poslovnice oteli su novac, nakon čega su pobjegli, ali je policija ubrzo pronašla njihovo sklonište.

Pregledom podrumskih prostorija koje koristi K.E. pronađen je i oduzet plastični pištolj i platnena torba sa odjećom koju su  koristili prilikom razbojništva, kao i dio ukradenog novca.

Oni su, naime, maskirani i uz prijetnju vatrenim oružjem radnici oteli novac, nakon čega su pobjegli. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/158919/rasvijetljeno-razbojnistvo-u-lutriji-bih-razbojnici-se-krili-u-podrumu#sthash.xaqao51h.dpufPregledom podrumskih prostorija koje koristi K.E. pronađen je i oduzet plastični pištolj i platnena torba sa odjećom koju su  koristili prilikom razbojništva, kao i dio ukradenog novca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.