CRNA HRONIKA

Prevarantica majci šehida ukrala novčanik iz kuće

Lažna uposlenica Crvenog križa obilazi starije osobe u Maglaju

N. BRADARIĆ

4.2.2015

U Maglaju su za nekoliko dana prijavljena dva slučaja prevare. Safiji Pašić s Bijele Ploče nepoznata ženska osoba ukrala je novčanik s nešto novca i svim dokumentima.

Safija, koja je majka šehida i čija je kuća poplavljena u maju, ne može da povjeruje da ima takvih ljudi koji se služe tuđom mukom i nesrećom.

Otišla u žurbi

- Žena je bila visoka, fina, simpatična. Ušla je za mnom u kuću, ni izula se nije. Dok je pričala, primijetila sam da sve izviruje kroz balkon. Predstavila se da je iz Crvenog križa Sarajevo, kao, ima dosta donacija  koje hoće da dijele poplavljenima - priča Safija.

Uzela joj je ličnu kartu da upiše podatke, a čak je fotografirala nju i kuću. Nakon što je obišla cijelu kuću, nepoznata žena je, kaže Safija, otišla u žurbi. Tek dan kasnije primijetila je da joj nema novčanika.

Drugi slučaj

- Na stoliću je bio novčanik s dokumentima, bankovnom karticom i parama koje sam pripremila da platim mlijeko. Novčanik je bio povelik, uspomena od rahmetli sina Harke i zato mi je bio posebno drag. Vjerovatno je iskoristila trenutak dok je nisam gledala i ukrala novčanik - navodi Safija.

Slučaj prevare Pašić je prijavila Policijskoj stanici Maglaj.

Prije nekoliko dana policiji je, također, prijavljena nepoznata ženska osoba koja je, pod izgovorom da će joj izmjeriti pritisak, jednoj Maglajki ukrala zlatni nakit.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.