CRNA HRONIKA

VETERANKA DŽEPARENJA Sabaheta plijen spiskala na poker aparatima?

Novi momenti u istrazi protiv osumnjičene Sarajke

Autor:M. Zgonjanin

11.2.2015

Zdenka Boroja (54), vlasnica štanda na pijaci „Vilako“ u Prijedoru koja je osumnjičila Sabahetu Džindo (55) iz Sarajeva da joj je ukrala 26.000 maraka, kaže da je ogorčena te da sve pokušava zaboraviti.

- Iz ove kože ne mogu, a drugu nemam. Ništa mi nije jasno, ženu sam vidjela, prepoznala i hiljadu posto sam sigurna da me baš ona pokrala. Ne znam koji još dokaz treba - kaže Zdenka i dodaje da ni fening od ukradenih para nije vidjela.

Vadi dokumente

Nisu pronađeni ni papiri od firme, kao ni pečat i lični dokumenti koje je držala za pultom u torbi koja joj je ukradena. Zbog toga je primorana izvaditi nove dokumente. Zdenka kaže da joj nisu poznati detalji o istrazi koja je pokrenuta protiv Džindo.  

sabaheta-dzindo

Foto: Arhiva ( Džindo: Ulagala veće cifre na pokeru)

Ipak, od izvora bliskih istrazi koji rade na rasvjetljavanju ovog slučaja nezvanično saznajemo da je Džindo nedugo nakon krađe na „Vilaku“ viđena u Prijedoru u jednoj kockarnici.

- Ubacivala je poveću količinu para u poker aparate i nemilice trošila novac - kazao je jedan od izvora i dodao da su ti dokazi, kao i izjave svjedoka koji su vidjeli Džindo kako kocka na provjeri.

U međuvremenu, Boroja kaže da su trgovci na „Vilaku“ nakon krađe postali mnogo oprezniji.

Kriju torbice

- I pažljiviji. Sad krijemo torbice s pazarom. Ima divnih mušterija, ali nikad se ne zna kada će neka nova Džindo ili pak ova stara svratiti i pokupiti našu muku - kaže Boroja.

Podsjećamo, slučaj teške krađe dogodio se u subotu, 17. januara. Torbu u kojoj su, uz lične dokumente, šminku, pečat firme, bila i dva novčanika u kojim je bilo 11.050 maraka i 7.470 eura, ukrala je, prema tvrdnji Boroje, upravo Sabaheta Džindo.

Narednog dana Boroja je prepoznala na internetu, a tri dana kasnije i u policiji, nakon što je Džindo uhapšena u Zenici. Suprug Sabahete Džindo nedavno je za “Avaz” izjavio da su joj dijagnosticirane šizofrenija i kleptomanija, zbog čega se liječila u više navrata.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.