CRNA HRONIKA

DOBOJ U vrijeme sinoćnje utakmice Borac-Saudijska Arabija iz svlačionice Banjalučana pokradene stvari

Bruka na 47.TV turniru šamipona u rukometu

Autor:H. ČALIĆ

22.8.2015

Sinoć u vrijeme utakmice Borac (Banja Luka)-Reprezentacija Saudijske Arabije, nepoznati lopovi provalili su u svlačionu RK Borac iz koje su ukrali sve vrijedne stvari 18 rukometaša ovog kluba. Tim povodom, Izvršni odbor 47.Rukometnog, u svijetu poznatog turnira, u saopćenju za javnost sa žaljenjme je primio visjet o nemilom događaju i izvinuo se rukovedostvu i igračima Borca, te je od policije zahtijevano da se čim prije provalnici uhapse i kazne, kakob i se došlo do ukradenih stvari.
    
„Dnevni avaz“ iz svojih izvora saznaje da su lopovi velikom brzinom ukrali torbice, bvankovne kartice, lična dokumenta, skupe telefone i novac.
    
- Zbog toga je današnja utakmica Sloga (Doboj)-Borac koja se trebala igrati u deset sati sati za sedmo mjesto, otkazana, jer su rukometaši Borca svoje dalje učešće na turniru otkazali.
Na ovaj način, bačena je velika mrlja na veliku sportsku manifestaciju, na turnir koji je poznat u svijetu i za 47. Odigranih turnira, ovako što se nije desilo. Šta bi se tek desilo, da su lopovi prodrli u svlačinocu rukometne reprezentacije Saudijske Arabije, koja je bila odmah do svlačionice Borca, pizanje je koje sebi organizatori turnira postavljaju od jutros - kažu, bio bi to međunarodni skandal.

U CJB Doboj su nam rekli da je uviđaj o događaju sa tunrira u toku, te da drugih informacija nemaju i u cilju istrage o tome više ne mogu govoriti.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.