CRNA HRONIKA

BUGOJNO Jedna osoba ranjena, šestero uhapšenih

MUP-a Srednjobosanskog kantona

Az. M.

22.9.2015

Jedna osoba je ranjena u pucnjavi do koje je došlo u ranim jutarnjim satima u naselju Jaklić u Bugojnu, saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Do pucnjave je došlo jutros oko 1:50 sati, a nedugo nakon toga u Hitnu pomoć u Bugojnu dovezen je Almin D. (19) iz Bugojna. On je imao prostrijelnu ranu noge, a nakon što mu je pružena prva pomoć, prevezen je u kantonalnu bolnicu Travnik.

Šest osoba je uhapšeno i u toku je ispitivanje privedenih, kako bi se utvrdilo ko je pucao te kakva je bila uloga ostalih osoba.

Vozač automobila Haris A. (27), koji je povrijeđenog dovezao u Hitnu pomoć, te još tri osobe koje su s njim bile u vozilu, uhapšeni su, a policija utvrđuje okolnosti pod kojima je došlo do pucnjave.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su i otac i sin koji su se nalazili ispred kuće pored koje je došlo do pucnjave, vozač koji je dovezao povrijeđenog u bolnicu te još dvije osobe koje su se sa njim nalazile u automobilu.

Prema dosadašnjim saznanjima, Haris A. je došao u naselje Jaklić kod Bugojna pred kuću B. S. (35) kako bi s njim raspravio prethodnu svađu. Tada je došlo do pucnjave, a uhapšen je i B. S. i njegov otac E. B., koji će također biti ispitani u policiji.

Uviđaj na mjestu događaja izvršila je bugojanska policija.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.