CRNA HRONIKA

Mjesec dana pritvora za sarajevske makroe

Kantonalni sud u Sarajevu

Redakcija

30.10.2015

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zaprimilo je rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu od  29.10.2015. godine, kojim je Samiru Kurtoviću i Omeru Nargaliću određena mjera pritvora zbog počinjenog krivičnog djela organizovani kriminal iz člana 342. KZ F BiH, u vezi sa krivičnim djelom navođenje na prostituciju iz člana 210. KZ F BiH, krivično djelo pranje novca iz člana 272. istog Zakona i krivično djelo iz člana 52. ZONDINOM-a, kaže se u saopštenju za javnost.

Osumnjičenim Kurtović Samiru i Nargalić Omeru pritvor je određen zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju na bojazan da će uticajem na svjedoke i uništavanjem dokaza ometati krivični postupak, te zbog opasnosti da bi njihovim puštanjem na slobodu moglo doći do narušavanja javnog reda, a prema osumnjičenom Kurtović Samiru i iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti, odnosno dovršiti krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Kantonalni sud odbio je prijedlog ovog Tužilaštva za određivanje mjere pritovra osumnjičenim Kurtović Samiru i Nargalić Omeru po osnovu opasnosti da će se sakriti ili da će pobjeći

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.