CRNA HRONIKA

Uhapšen Brežanin zbog paljevine automobila

Ispitan u službenim prostorijama

D. Pa.

4.3.2016

Dežurna služba Policijske stanice Breza obaviještea je 21. februara da je u mjestu Podžupča, od strane nepoznate osobe, izvršena paljevina putničkog motornog vozilo marke "VW Touran", registarskih oznaka K74-T-028, vlasništvo J.H., policijskog službenika Policijske stanice Breza.

Radeći na identifikaciji i otkrivanju izvršioca navedenog krivičnih djela, policijski službenici Policijske stanice Breza poduzeli su niz operativnih mjera i radnji, kojim su došli do saznanja da se u vezu sa navedenim krivičnim djelom može dovesti osoba A.A., rođen 1996. godine, iz Breze, koji je danas u službenim prostorijama, ispitan na okolnosti izvršenja navedenog krivičnog djela i nad kojim je zavedena kriminalistička obrada.

- Službenici Policijske stanice Breza poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju naznačenog krivičnog djela, a nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedene osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Paljevina“ iz člana 301. stav 1. Krivičnog zakona FBiH - pojašnjeno je u saopćenju iz MUP-a ZDK.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.