CRNA HRONIKA

BANJA LUKA Oduzeto 150 kilograma krijumčarenog duhana

Prilikom kontrole vozila Golf u općini Kupres

Fena

11.3.2016

Policija u Šipovu jutros je mjestu Novo Selo, u općini Kupres, prilikom kontrole vozila Golf, pronašla sedam vreća duhana u rinfuzi, težine oko 150 kilograma.

Duhan je bio skriven u vozilu, a vozač nije imao pripadajuću dokumentaciju za tu robu, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS).

M.A.(1960.) iz Gruda, koji je upravljalo vozilom, lišeno je slobode zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo "nedozvoljena trgovina“.

O tim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se nakon kriminalističke obrade uhapšeni pusti na slobodu, te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv njega za pomenuto krivično djelo.

Iz MUPRS-a navode da je duhan zaplijenjen u okviru međunarodne operativne akcije kodnog naziva “Eclipse“, koju Uprava kriminalističke policije MUPRS-a, realizuje sa SELEC-om (Regionalnom radnom grupom za borbu protiv carinskih prevara i krijumčarenja),

Cilj akcije koja je u toku jeste praćenje i suzbijanje ilegalnih transporta cigareta, sirovog duhana, duhana za pušenje i ilegalne proizvodnje i obrade duhana, navodi se u saopćenju MUPRS-a.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.