CRNA HRONIKA

SARAJEVO U saobraćajnoj nesreći poginuo Mirza Nahić, tri osobe povrijeđene

U mjestu Garež na području općine Vogošća

Am.K./Fu.M.

12.3.2016

Jedna osoba jutros je oko sedam sati poginula u saobraćajnoj nesreći u mjestu Garež na području općine Vogošća. Do nesreće je došlo kad su se sudarili "Seat" tip "Toledt",
kojim je upravljao N. M. iz Sarajeva, i putničkog motornog vozila "Seat" tip "Altea", kojim je upravljao vozad K. N. iz Sarajeva, saopćeno je iz MUP-a KS.

 

mjesto-nesrece-semizovac

Mjesto gdje se dogodila nesreća (Foto: M. Kadrić)

Kako nezvanično saznajemo poginuo je Mirza Nahić (21) iz Sarajeva.

seat

Vozilo poginulog Mirze Nahića

- U ovoj saobraćajnoj nesreći poginuo je N.M., a smrt je u 08.07 sati konstatovao dežurni doktor na KUM-u KCU Sarajevo. Teške tjelesne povrede zadobila je i suvozačica inicijala K.L iz putničkog motornog vozila "Seat" tip "Altea“, a ona je zadržana na UKCS na daljem liječenju. Lakše tjelesne povrede zadobio je vozač putničkog motomog vozila "Seat" tip "Altea" i dijete rođeno 2012. godine. Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Odsjeka za saobraćajne istrage Jedinice za saobraćaj, Odsjeka za kriminalističku tehniku i forenziku MUP-a Kantona Sarajevo i stalni sudski vještak saobraćajne struke, navodi se u saopćenju.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.