CRNA HRONIKA

NEUM Policija spasila dvoje iznemoglih kupača

Granična policija

Redakcija

2.8.2016

Službenici Jedinice granične policije Neum u saradnji sa službenicima Policijske postaje Neum spasili su jučer dvije osobe iz Neumskog zaljeva.

Naime, po dojavi članova obitelji da im se gubi svaki trag, kormilari ove jedinice pronašli su kupače u vidno iznemoglom stanju na sredini Neumskog zaljeva. Bezbjedno su smješteni na službeno plovilo Granične policije BiH, a potom predati službenicima PP Neum, koji su službenike JGP Neum prethodno obavijestili o nestanku dvije osobe u moru.

Inače, službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo danas su na letu za Beč lišili su slobode A.A. (1984.) državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela "organizirani kriminal". A.A. je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci na ulasku u BiH slobode je lišen bh. državljanin M.R. (1979.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela "pronevjera u službi". Službenici Jedinice granične policije Trebinje M.R. predali su službenicima MUP-a KS na daljnje postupanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.