CRNA HRONIKA

Detalji ubistva u Banja Luci: Izbola ga kuhinjskim nožem nakon što ju je pokušao silovati

Kristina Jovković uhapšena zbog ubistva Aleksandra Mujčinovića

O. MATAVULJ

21.11.2016

Kristina Jovković (31) iz Banje Luke uhapšena je jučer zbog sumnje da je kuhinjskim nožem ubila Aleksandra Mujčinovića (44), koji je, navodno, pokušao silovati.

Izjava u policiji

Zločin se dogodio oko podneva u Mujčinovićevoj kući, u naselju Čaire. U policiji saznajemo da Mujčinović na sebi nije imao odjeću. Njegovo tijelo pronađeno je u jednoj od prostorija. Djevojka je istražiteljima izjavila da je Mujčinovića izbola nožem nakon što je pokušao silovati.

aleksandar-mujcinovic-1

Mujčinović: Ubijen u svojoj kući

- Jovković je uhapšena zbog sumnje da je ubila Mujčinovića i sprovedena je na kriminalističku obradu tokom koje je tvrdila da je nož potegnula u samoodbrani. Da li se sve zaista odigralo onako kako je navela, utvrdit će se daljnjom istragom - rekao je izvor iz banjalučke policije.

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, kaže da je uviđaj na mjestu zločina izvršio dežurni tužilac Dalibor Vrećo, u saradnji s inspektorima za krvne delikte i specijalistom sudske medicine, dr. Željkom Karanom.

kristina-jovkovic

Jovković: Odmah uhapšena 

Miran komšija

- Tužilac je naložio da se provedu sve istražne mjere i radnje, kao i obdukcija tijela da bi se utvrdile okolnosti i tačan uzrok smrti Aleksandra Mujčinovića. Osumnjičena Kristina Jovković će nakon kriminalističke obrade biti sprovedena u tužilaštvo, gdje će je ispitati dežurni tužilac - rekla je Đaković-Vidović.

Ubijeni Aleksandar Mujčinović radio je kao fotograf i bio je poznat kao "Aki PhotoGuru". Živio je sam u kući i komšije tvrde da o njemu nikada ništa loše nisu čule i da ga poznaju kao vedrog čovjeka i mirnog komšiju.

Živio sam

Miroslav Ćorić, prvi komšija ubijenoga, kaže da ništa sumnjivo nije čuo ni vidio sve dok se oko podneva pred Mujčinovićevom kućom nije pojavila policija.

- Pred kućom sam vidio policiju i vatrogasce. Nisam znao šta se dešava i tek kasnije su mi rekli da je komšija ubijen. Mujčinović je živio sam. Majka i sestra mu žive u Hrvatskoj, a brat na Floridi - rekao je Ćorić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.