CRNA HRONIKA

Godišnjica od utapanja četvero studenata u Neretvi: U ponedjeljak svete mise u Mostaru

Sjećanje na četiri izgubljena mlada života i priču koja je potresla cijeli region

(A. S.)

15.12.2016

Domagoj Roso, Tena Vračević, Antonija Šarić i Vjekoslav Božanović, četvero je studenata iz Vinkovaca koji su se prije godinu dana nakon saobraćajne nezgode utopili u Neretvi vraćajući se iz Mostara, gdje su studirali, kući za blagdane.  

Prije godinu u Mostaru su obećali kako ih neće zaboraviti.

Na komemoraciji za nastradale studentice u punom Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ljerka Ostojić rekla je kako sveučilište 'od svoga nastanka nije doživjelo tužniji skup'.

Njihovi kolege, prijatelji i profesori nisu ih zaboravili, te će se u ponedjeljak na prvu godišnjicu ove tragedije u Mostaru održati svete mise.

- I nakon godinu dana riječi utjehe teško je naći. Vaš blagdanski put nije vas odveo zauvijek. Vraćate se kroz molitve, snove, sjećanja i uspomene. Naše misli i molitve ovih su dana posebno okrenute Domagoju, Antoniji, Vjekoslavu i Teni.

U povodu prve godišnjice tragične nesreće u kojoj je život izgubilo četvero mladih kolega našeg Sveučilišta, svete mise održat će se u Mostaru u ponedjeljak, 19. decembra 2016. u Crkva sv. Ivana Apostola i Evanđelista u 18 sati, te u isto vrijeme u franjevačkoj crkvi sv. Petra i Pavla, saopćili su iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

- Božić bez vas nije više isti. Sjećanja i molitve još su tu. Ne prestaju - poručili su iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

nesreca-neretva-2

Sa sahrane studenata: Prije godinu u Mostaru su obećali kako ih neće zaboraviti

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.