CRNA HRONIKA

Nožem iskasapio majku Vericu, dobio 14 godina zatvora

Avaz.ba

13.10.2017

Krivično vijeće Višeg suda u Vranju osudilo je na 14 godina zatvora Čedomira Vaseva (36) iz sela Rajčilovci kod Bosilegrada zbog ubistva majke Verice (58).

Predsjednica Višeg suda u Vranju Dragana llić Marković izjavila je da su prvostepenoj nepravosnažnoj presudi prethodila četiri ročišta.

Potvrdila je da je Čedomir Vasev krivično djelo ubistva počino u stanju uračunljivosti.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju Leposava Jovčić saopćila je da je okrivljeni nožem iskasapio majku u dvorištu porodične kuće.

Bivši kamarat Rudnika olova i cinka u Karamanici kod Bosilegrada je nakon verbalnog sukoba u romskoj mahali Laloš majku ubio sa više udaraca nožem u leđa 12. septembra u 8 sati.

Čedomir Vasev je kobnog jutra sustigao majku Vericu, uhvatio je za prednji dio dukserice i iz zadnjeg džepa pantalona izvukao kuhinjski nož.

Sječivom dužine 12 centimetara ubica je sa 12 uboda usmrtio majku, koja je izdahnula na mjestu zločina.

Prema svjedočenju komšija, majka i sin često su se svađali zbog neraščišćenih imovinskih odnosa. Okrivljeni je gradio kuću za sebe, suprugu i dvoje djece. Uprkos čestim, žestokim svađama zbog novca, ništa nije nagovještavalo da će sin monstruozno ubiti majku, koja je izrodila i očuvala devetero djece. Žrtva porodične tragedije sa još nekoliko svoje djece živjela je u staroj kući.

Mještani u Rajčilovcima tvrde da je Ćedomir Vasev bio tih, miran i povučen. Prevashodno marljiv i vrijedan. Nije bio sklon nasilničkom ponašanju i narušavanju javnog reda i mira.

Anonimni mještanin podsjeća da je otac Čedomira Vaseva prije 20 godina robijao jer je u Božici kod Surdulice ubio daljeg rođaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.