CRNA HRONIKA

Uhapšeno 18 osoba, oduzeta droga, mobiteli, ručna bomba...

D. Pašalić

30.10.2017

Osmnaest osoba uhapšeno je u akciji kodnog naziva „Mreža I“, koju su rano jutros realizirali policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

U okviru akcije vršeni su istovremeni pretresi na dvadeset jednoj lokaciji na području Zenice, dok su u isto vrijeme vršeni pretresi na jednoj lokaciji na području Sarajeva, jednoj na području općine Travnik i jednoj lokaciji u Kaknju.

- Pretresi objekata i lica na navedenim lokacijama su vršeni s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode osamnaest lica koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela. Tokom provođenja operativne akcije "MREŽA I", zadokumentovani su i bit će dostavljeni Tužilaštvu izvještaji protiv četrdeset tri lica zbog počinjenih krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga – kaže Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

Ističe da su prema operativnim saznanjima, prikupljenim tokom zavedene akcije, u periodu od februara do oktobra 2017. godine, na području Zenice i šire djelovale tri organizovane mreže nelegalne distribucije opojnih droga heroin i kokain, na čelu sa osobama E.K., H.N. i J.U.

- Također su prikupljeni dokazi o nelegalnim aktivnostima i drugih osoba, koje su bila meta ove akcije i koja su u navedenom periodu, zajedno sa drugim osumnjičenim licima, nabavljala, prometovala i vršila prodaju opojnih droga krajnjim konzumentima. U današnjoj akciji uhapšeni su I.J., rođen 1991. godine, iz Zenice, S.L., rođen 1984. godine, iz Zenice, P.A., rođen 1982. godine, iz Zenice, M.S., rođen 1988. godine, iz Zenice, K.E., rođen 1975. godine, iz Zenice, K.S., rođen 1985. godine, iz Zenice, S.J., rođen 1980. godine, iz Zvornika, G.S., rođen 1977. godine, iz Kaknja, N.H., rođen 1973. godine, iz Zenice, D.M., rođen 1953. godine, iz Zenice, K.E., rođen 1993. godine, iz Zenice, P.B., rođen 1996. godine, iz Zenice, B.A., rođen 1953. godine, iz Sarajeva, P.S., rođena 1974. godine, iz Zenice, N.N., rođen 1986. godine, iz Zenice, P.M., rođen 1974. godine, iz Zenice, K.M., rođena 1989. godine, iz Zenice i U.A., rođen 1988. godine, iz Zenice – pojašnjava Ahmić.

Izvršenim pretresima čak osamnaest osoba je zatečeno na lokacijama, stavljeno pod kontrolu i uhapšeno, a tokom kojih je pronađena određena količina opojne droge (marihuane, heroina i kokaina) namjenjene za uličnu prodaju, nekoliko pribora za konzumaciju droga, veći broj mobilnih telefonskih aparata, digitalne vage za precizna mjerenja, veća količina tableta sa psihoaktivnim komponentama, pancirni prsluk, ručna bomba i drugi nedozovoljeni predmeti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.