CRNA HRONIKA

Klanjana dženaza 16-godišnjaku u Tuzli: Otac jecajući ljubio tabut maloljetnog sina

Rodbina, prijatelji i komšije na dženazi maloljetniku ( A. Bajrić)

Piše: E. SKOKIĆ

25.11.2017

Roditelji, brat, sestra, brojna rodbina, komšije, prijatelji, učenici i profesori Srednje elektrotehničke škole u Tuzli jučer su se posljednji put oprostili od 16-godišnjaka koji je u srijedu oko podne na tragičan način okončao svoj mladi život.

Bio omiljen

Ispred Svijetle džamije u tuzlanskom naselju Hukići bolna tišina govorila je umjesto riječi. Oborenih pogleda i s tugom i nevjericom, svi oni koji su došli na dječakovu dženazu, komentirali su tragični događaj koji je zadesio zvorničku porodicu sa privremenom adresom u Tuzli.

- Poznajemo ga kao omiljenog i umiljatog dječaka, lijepog k'o slika, koji je bio vedar i spreman za pomoć. Uvijek ćemo ga se sjećati po lijepom, ali znamo da će on za svoju porodicu ostati nikad prežaljen – komentari su prisutnih na dženazi koji su poznavali 16-godišnjaka.

Dječakov otac bio je u trenutku tragedije izvan granica BiH. Prije dženaze, pomoć mu je ukazala ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, koja je sve vrijeme bila prisutna u naselju Hukići. Nakon toga je otac, u pratnji svojih najbližih, došao do sinovog tabuta. Pomilovao je zelenu tkaninu, a potom je jecajući poljubio vrh tabuta.

Oproštajno pismo

Medicinari su imali još nekoliko intervencija, a dječakovu majku, brata i sestru pridržavali su njihovi bližnji. Suze boli tekle su i teći će za dječakom, kojeg su na vječni počinak ispratili i njegovi školski drugovi, “okićeni” bijelim maramicama.

Podsjetimo, tragedija u domu ove porodice dogodila se u srijedu oko podne, kada je 16-godišnjak iz lovačke puške svog oca pucao sebi u glavu. Iza sebe je ostavio oproštajno pismo, u kojem je naveo razloge za svoj samoubilački čin.

Školski drugovi oprostili se od 16-godišnjaka

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.