CRNA HRONIKA

Potvrđeno za Avaz.ba: Na Jahorini uhapšen Damir Mehić Bibi, ubica Emira Džinića

Piše: A. H.

17.1.2018

Damir Mehić zvani Bibi, koji je osumnjičen da je 22. juna 2013. u centru Tuzle ubio Emira Džinića i teško ranio Naila Hodžića, uhapšen je sinoć na Jahorini, potvrđeno je za Avaz.ba.

O ovom hapšenju na Jahorini naš portal je jutros pisao, a informaciju su nam potvrdili i u Kantonalnom tužilaštvu TK. 

- Hapšenje je izvršeno prema potjernici Kantonalnog suda Tuzla i MUP-a Tuzlanskog kantona. Do hapšenja je došlo zahvaljujući saradnji MUP-a RS i Federalne uprave policije. Uhapšeni Mehić trenutno je na kriminalističkoj obradi u FUP-u Sarajevu i očekujemo da će tokom dana biti predat Tužilaštvu TK. Inače, Mehiću je već određen pritvor - kazao nam je Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva TK.  

Nezvanične informacije govore da se Mehić u vremenu nakon izvršenog ubistva, navodno, krio na Kosovu.

Za Mehićem je bila raspisana međunarodna potjernica, potvrđeno je danas iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Hapšenje u Hotelu "Vučko“, kako se nezvanično saznaje, Damira Mehića, izvršili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji s kolegama iz Federalne uprave policije. 

Nakon lišenja slobode, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, izvršen je pretres apartmana koji je D.M. koristio, te su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela za koji se ova osoba sumnjiči.

D. M. i oduzeti predmeti su iste večeri predati policijskim službenicima Federalne uprave policije na dalje postupanje, navodi se u saopćenju Policijske uprave Istočno Sarajevo. 

Nezvanično, Mehić se sumnjiči da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i samovlašće. 

Mediji su objavili da je osumnjičen za ubistvo Emira Džinića, bliskog prijatelja Mirse Švicarca, koji je ubijen u pucnjavi koja se 22. juna 2013. godine dogodila u centru Tuzle.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.