CRNA HRONIKA

Podignuta optužnica protiv Kenana Krše zbog spolnog odnosa s djevojčicom

Piše: Dž. Bl.

31.1.2018

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Kenana Krše (41) i Jasmina Zunđe, koji su učestvovali u nestanku 12-godišnje djevojčice E. B. Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu Sarajevo. 

Istraga je pokazala da je optuženi Zunđa zamolio porodičnog prijatelja da prespava jednu noć kod njega. Čovjeku je bilo nejasno zašto to traži od njega kada ima svoj stan u Hrasnom. Od istog izvora saznajemo da mu je Zunđa rekao kako je Kršo u njegovom stanu sa svojom trećom “suprugom” (12-godišnja E. B., op. a.).

Zunđinog prijatelja mnogo je uznemirilo ono što je čuo pa se povjerio jednom poznaniku policajcu, koji je odmah prijavio slučaj svojim kolegama. 

Ubrzo je organizirana akcija spašavanja zatočene 12-godišnjakinje iz stana, a Kršo i Zunđa su odmah privedeni. Krši je nedavno produžen pritvor za dva mjeseca dok je Zunđa pušten na slobodu.

Kršo je optužen za krivično djelo oduzimanje djeteta i spolni odnošaj na naročito ponižavajući način, dok se Zunđi na teret stavlja krivično djelo pomoć pri oduzimanju djeteta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.