CRNA HRONIKA

U Puli počelo suđenje za ubistvo trogodišnjeg dječaka

( Ilustracija)

Fena

19.2.2018

Kjari Rojnić, majci koja je uz pomoć 14-godišnje štićenice pulskog Doma za odgoj djece i omladine u maju prošle godine u Puli ubila trogodišnjeg sina, u ponedjeljak je iza zatvorenih vrata počelo suđenje na Županijskom sudu u Puli.

Ovaj zločin dogodio se 23. maja prošle godine, kada su majka i maloljetna štićenica odgojnog doma najprije ugušile trogodišnjeg dječaka, prenijele ga u uvalu Mandrač kraj Pule, a zatim je majka, u namjeri da oteža policijsko postupanje, pola sata poslije ponoći došla u Policijsku stanicu i lažno prijavila nestanak djeteta, prenose agencije.

Na kraju je Kjara priznala zločin i policiju je ujutro odvela do uvale gdje je dan ranije u more bacila mrtvo tijelo svog sinčića, kojeg je prije toga ugušila, uz pomoć 14-godišnjakinje. Sa slobode se u istom slučaju brani 29-godišnji muškarac, osumnjičen za neprijavljivanje kaznenog djela.

Ubistvo trogodišnjaka u Puli pokrenulo je pitanje odgovornosti institucija, odnosno pulskog Centra za socijalnu skrb i Doma za djecu i mladež, gdje je neko vrijeme boravila osumnjičena maloljetnica.

Prije početka suđenja Davor Štorga, advokat Kjare Rojnić, izjavio je kako će istina biti nešto drugačija nego što se sve vrijeme pisalo u medijima.

- Činjenice će biti iznenađujuće. Postupak je tajan, novinari su dobili podatke pa je interesantno utvrditi od koga i gdje - izjavio je Štorga.

Suđenje će se odvijati iza zatvorenih vrata, a u idućih petnaestak dana trebala bi biti razotkrivena pozadina ovog strašnog i nezapamćenog zločina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.