TRAGEDIJA

Smrt 11-godišnjakinje potresla mještane Prnjavora: Mobitel privukao grom?

PU Banja Luka: Obavljen uviđaj na mjestu tragedije

Piše: O. MATAVULJ

7.5.2018

Jedanaestogodišnja Dobrinka Stojčić iz Prnjavora poginula je od udara groma u selu Otpočivaljka kod Prnjavora.  Tragedija se dogodila u petak oko 18 sati, kada je veliko nevrijeme pogodilo dijelove općine Prnjavor. Mještani pričaju da je porodica Stojčić spremala ručak i nesretna Dobrinka je pošla prema bašti da načupa mladog luka, kada ju je udario grom i na mjestu je ubio. 


Nesretna Dobrinka Stojčić

Veliko nevrijeme

- Nevrijeme se uveliko spremalo, ali niko nije mogao ni pretpostaviti da može doći do takve tragedije. Nesretno dijete samo je otišlo do bašte. Sa sobom je ponijela mobilni telefon i pretpostavlja se da je taj uređaj privukao grom - pričaju mještani.

Porodica je odmah pozvala Hitnu pomoć, ali djevojčici, nažalost, pomoći nije bilo i ljekari su samo mogli konstatirati smrt. Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banja Luka, potvrdila je da je djevojčica stradala od udara groma. 

- Na lice mjesta izašli su pripadnici Policijske stanice Prnjavor i radnici Doma zdravlja. Izvršenim uviđajem konstatirano je da u cijelom slučaju nema elemenata krivičnog djela - rekla je Markanović.

Skroman život

Ova tragedija u crno je zavila cijelu općinu. Djevojčicini roditelji Nedeljko i Gordana slomljeni su od tuge i boli, a Darinkinu smrt najteže su podnijele njene sestre Dragana i Dejana. O porodici Stojčić komšije imaju samo riječi hvale, ali kažu da ih život nije mazio i da su živjeli na ivici egzistencije.

- To je jedna fina i poštena porodica. Žive skromno, jer, koliko znam, niko od njih trenutno nije zaposlen. Žive uglavnom od poljoprivrede i rada u domaćinstvu. Velika je ovo tragedija. Nijedan roditelj ne treba doživjeti da sahrani dijete - kazale su komšije.

Građani pomažu porodici 

Tragedija u Otpočivaljci šokirala je cijeli Prnjavor. Građani su izrazili spremnost da pomognu unesrećenoj porodici pa su u pabu „Pet lampi“ postavili kutiju u kojoj će svi humani ljudi moći ostaviti novčane priloge. Očekuje se da će od sakupljenog novca biti plaćen sanduk i troškovi sahrane, koja će biti obavljena danas.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.