IZ SNA U SMRT

Dječak spavao na zadnjem sjedištu kada je automobil pokosio čovjeka koji je popravljao vozilo

Blic.rs

10.5.2018

Jedanaestogodišnji dječak iz Beograda poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 8 sati jutros na autoputu Niš - Beograd, u blizini hotela "Stari hrast".

U nesreći je poginuo muškarac (48) iz Kruševca, inače otac troje djece.

Do ove užasne nesreće je došlo kada je automobil Seat beogradskih tablica, u kome se nalazilo dijete, udario i pregazio vozača kombija kojem se vozilo pokvarilo, zbog čega je stao u zaustavnoj traci i sagnuo se da vidi šta nije uredu s kombijem.

Kruševljanin je izašao iz svog kombija i sagnuo se ispod, sa zadnje lijeve strane, da pogleda gdje je kvar. U tom trenutku na njega je naletio Seat Cordoba koji se kretao srednjom trakom.


Od siline udarca on je poginuo na licu mjesta. Nažalost, stradalo je i dijete koje je u Seatu nevezano spavalo na zadnjem sjedištu automobila.

Vozač i suvozač iz Seata, čovjek i žena, bili su vezani, ali su zadobili teške tjelesne povrede i prebačeni su u bolnicu "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palanci.


Muškarac je u teškom stanju, ali stabilno, sa frakturama ekstremiteta, dok je žena operirana i izvađena joj je slezina.

Na licu mjesta bio je jeziv prizor.


Tijelo nastradalog djeteta bilo je na kolovozu pored automobila, iz koga je najvjerovatnije ispalo u momentu udesa. Prednji dio automobila je potpuno smrskan od jačine udarca. Kombi kruševačkih tablica, natovaren namještajem, je manje oštećen sa zadnje strane.

Uviđaj je obavila osnovni javni tužilac iz Velike Plane u saradnji sa pripadnicima PU Jagodina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.