ČEDOMORSTVO U SUTOMORU

Dijete je udavljeno u mušemi, nesreća se naslućivala

Večernje novosti

15.5.2018

Ubistvo šestomjesečnog djeteta u Sutomoru za koje je osumnjičena njegova majka Mirjana Došljak-Škrijelj (29), koja je i priznala krivično djelo, šokiralo je javnost Crne Gore i regiona. Ubistvo se dogodilo u porodičnoj kući Došljak u sutomorskom naselju Mirošica, a dan nakon tragedije policija je uhapsila Mirjanu.

Njoj je na teret stavljeno krivično djelo teško ubistvo, a Viši sud joj je odredio pritvor. Prema saznanjima "Novosti", ona je mijenjala iskaze, najprije negirajući krivicu, pa je kasnije priznala navodeći da pije "antiempileptike", da boluje od epilepsije, te da muž uglavnom nije bio kod kuće. Istražiteljima nije objasnila na koji je način usmrtila dijete niti je tokom saslušanja pokazivala kajanje i emocije žaljenja.

Dijete je udavljeno u mušemi, konstatirano je da se radi o nasilnoj smrti. Dodijeljen joj je advokat po službenoj dužnosti Dragan Kovačević.

Naličje ove tragične priče ima mnogo tužnu pozadinu koju su reporteri "Novosti" saznali u sutomorskom mjestu Mirošica, gdje porodica Došljak živi oko 40 godina.

Nakon udaje za A. Škrijelja, bračni par nastavio je zajednički život na spratu kuće u kojem je Mirjana i do tada živjela s dvije godine starijim bratom. U prizemlju te trošne kuće povremeno živi njen stric.

- Mirjana i njen brat Marko maloljetni su ostali bez oca, koji je za života uglavnom radio fizičke poslove kod komšija. Majka Julka je tragično poginula u saobraćajnoj nesreći prije pet godina, kad je udario automobil koji je sletio sa magistrale jer je vozač izgubio kontrolu nad automobilom. Bilo je to blizu kuće porodice Došljak.

Brat je bolestan, više gladan nego sit, a ona boluje od epilepsije. Kad se udala za tog čovjeka koji je odnekud kraj granice s Albanijom, on se tu doselio. Često ga nije bilo kod kuće, a ona je nekoliko puta pokušala da ga izbaci, ali se on uporno vraćao. Tuga je to velika - kaže komšija Miloš Pejanović.

- Njima je trebala pomoć, pomoć države, stručnih službi... Tuga je ovo, potresem se kad ovo pričam. Neko kaže da se majka i drogirala, ali ja to ne znam. Sezonski je radila kao sobarica u nekom od sutomorskih hotela. Ne može se živjeti godinu od sezonskog posla. Kad je rodila sina, dešavalo se da ih vidim da prođu pored moje kuće nekad s djetetom - priča Pejanović.

Sahira Pejanović sa suzama priča kako je dva dana prije tragedije vidjela Mirjanu da sjedi na terasi i drži sina jedinca u naručju.

- Milovala je dijete. Kad se sjetim te slike i kad mi kroz glavu prođe šta je kasnije bilo, ne mogu da pričam - kaže žena i počinje plakati.

- Moj sin je odnio dijete do bolnice i plakao je kad su mu ljekari rekli da nema pomoći - priča Sahira Pejanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.