Dronovi snimili ubistvo Olivera Ivanovića?

ISTRAGA

Dronovi snimili ubistvo Olivera Ivanovića?

Momenat ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, najvjerovatnije, su zabilježile kamere bespilotnih letjelica KFOR-a.

Međutim, kako navode "Večernje novosti", tih snimaka nema u istrazi. Riječ je o novom detalju tog ubistva koje se dogodilo prije četiri mjeseca.

Izvori lista se pitaju kako je moguće da nema videozapisa iz dronova vojne misije, ako se zna da su dvije letjelice neprekidno na nebu iznad Kosovske Mitrovice? Sumnju budi i objašnjenje iz istrage da 16. januara, kada je ispred kancelarija svoje stranke ubijen Ivanović, sateliti nisu mogli snimiti ubistvo Ivanovića, jer je bila gusta magla, iako meteorolozi mogu nepobitno dokazati da je tog jutra vidljivost bila dobra.

Oliverova supruga Milena kaže da je Specijalno tužilaštvo u Prištini, koje vodi istragu, još nije pozvalo da priloži izjavu, ali očekuje da će je se sjetiti.

- Nažalost, i poslije četiri mjeseca od ubistva nemam ništa novo da kažem. Nikakvih informacija nemamo. Svakako nećemo mirno posmatrati i čekati da se zaboravi. Pitanja ćemo postavljati sve dok ne dobijemo odgovor ko je ubio Olivera - kaže ona.

Istragom su nezadovoljni i iz Građanske inicijative Srbija, demokratija pravda, koji su danas saopćili da svima sve više postaje jasno da je ubistvo njihovog lidera Olivera Ivanovića političko.

- Četiri mjeseca nema nikakvih informacija ni detalja o ubistvu, pozivaju se i saslušavaju članovi GI SDP i članovi porodice, dok od glavnog krivca za gnusni zločin ni traga - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da se stvara utisak da se proces vraća na početak i da se razvodnjava sve s ciljem da se ubica nikada i ne pronađe.

- I dalje imamo optužbe vlasti iz Beograda i Prištine bez konkretnih dokaza i činjenica, a od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu imamo samo ambasadora Velike Britanije i ambasadora Švicarske, koji su se javno oglasili i iznijeli svoja viđenja stvari, dok Američka ambasada i dalje nema - naveo je SDP.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH