CRNA HRONIKA

U Velikoj Kladuši ubijen migrant iz Maroka

Mjesto gdje se dogodilo ubistvo migranta ( Avaz)

Piše: V.T.

16.6.2018

Kako se povećava broj migranata u Velikoj Kladuši, situacija postaje sve složenija. U sinoćnjem sukobu migrant inicijala A. L. (1994.), porijeklom iz Maroka, podlegao je povredama zadobivenim hladnim oružjem, odnosno nožem.  

Sukob se desio u velikokladuškoj ulici Đure Pucara Starog. U MUP–u USK kažu da postoje indicije o mogućem napadaču, ali da će više detalja biti poznato nakon istrage koja je u toku, a koju provode istražitelji Sektora kriminalističke policije USK, u saradnji s PJ Velika Kladuša.

S obzirom na to da su u posljednje vrijeme česti fizički okršaji, sukobi migranata, provale u porodične kuće koje ostaju devastirane, a građani sve učestalije prijavljuju i otuđenja imovine, što se može vidjeti na snimcima objekata koji imaju videonadzor da su počinioci upravo migranti, a svakim danom ih je sve više, među građanima Velike Kladuše se šire panika i zabrinutost.

S tim u vezi, predsjedavajući Općinskog vijeća Velika Kladuša Fikret Bašić sazvao je za ponedjeljak, 18. juni, sjednicu Kolegija da bi se utvrdio termin održavanja tematske sjednice Općinskog vijeća, na kojoj bi se raspravljalo o novonastaloj migrantskoj situaciji.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.