CRNA HRONIKA

U Lučini kod Jajca gorjelo skladište, požar lokaliziran, vatrogasac povrijeđen

E. C.

21.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Sinoć u 22.30 sati u PS Jajce prijavljeno je da je izbio požar u skladištu firme GRIOS-PERO u mjestu Lučina, općina Jajce.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta upućeni su patrola policije, kao i pripadnici Vatrogasnog društva Jajce, a u pomoć su pristigli i vatrogasci iz Viteza, Travnika, Donjeg Vakufa i Bugojna, koji su zajedničkim aktivnostima uspjeli lokalizirati požar.

Prilikom gašenja požara pripadnik Vatrogasnog društva Jajce H. K., rođen 1959. godine, zadobio je povrede te mu je pružena ljekarska pomoć u Domu zdravlja Jajce, a nakon toga je upućen u Opću bolnicu Jajce.

Uviđajne radnje na licu mjesta obavili su službenici Sektora kriminalističke policije PU Jajce, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do požara.

Prema riječima očevidaca, u hali se nalazila velika količina gume koja je bila spremna za reciklažu, što je otežavalo lokaliziranje požara.

Osim pripadnika Vatrogasnog društva Jajce, na terenu se nalazi još pet vatrogasnih vozila iz Viteza, Travnika, Donjeg Vakufa i Bugojna.

Na licu mjesta se nalaze i pripadnici PU Jajce, kao i Hitne pomoći Doma zdravlja Jajce.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.