POTRAGA

Zeničanka nakon šest dana pronađena u Sarajevu: Suprug mislio da je oteta, a policija otkrila da se preudala

D. PAŠALIĆ
27.06.2018 10:39

Foto: Hadin Delić: Zvao policiju / Alzina Delić: Panično se javila suprugu

Zeničanka Alzina Delić (32), nakon što je, navodno, nestala u srijedu predvečer, kad je napustila kuću svojih roditelja u selu Kolići kod Zenice, jučer je u poslijepodnevnim satima pronađena na području Sarajeva, potvrđeno je za naš list iz zeničke policije.

Tražila pomoć

- Nakon što je zaprimljena prijava o nestanku, poduzete su sve predviđene mjere i radnje. Raspisana je i operativna potraga za nestalom. Nakon što je jučer pronađena, poduzimaju se mjere i radnje za zaključenje prijave nestanka – kaže Aldina Ahmić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Nestanak Alzine Delić policiji je prije šest dana prijavio njen suprug Hadin nakon što je duže vrijeme nije uspio dobiti na mobitel da bi mu se dan poslije javila i saopćila šokantnu vijest.

- U vrlo kratkom razgovoru uspjela mi je reći da su je otele osobe iz Sarajeva. Bila je vrlo uzrujana, tražila je pomoć od mene – ispričao nam je Hadin.

 Dvoje djece

Odmah nakon toga, Hadin je cijeli slučaj prijavio policiji, a tvrdi da je o svemu ovome upoznao i Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA), a zatim je priču objavio na svom profilu na Facebooku. Hadin s Alzinom ima dvije kćerke, jedna je završila četvrti razred osnovne škole, a drugoj su tek četiri godine i majka im itekako nedostaje.

Ahmić: Pokrenuta istraga 

- Sve sam digao na noge, uključio SIPA-u, medije, policiju… Sramota za zakon i državu da kriminalci mogu raditi šta hoće. Tragat ću za njom do kraja, ne bojim se ničega i nikoga - kaže Hadin.

Kako naš list nezvanično saznaje, Alzina je u Sarajevu pronađena kod muškarca za kojeg se preudala.

Čudne poruke na Facebooku 

Suprug Hadin sumnjao je da su mu suprugu kidnapovali isti ljudi koji su i ranije pokušavali da je namame novcem, i to putem društvene mreže Facebook.

Profil na Facebooku, na koji su joj dolazile čudne poruke sa ponudama za brak i vezu, čak i novčane, ukinula je i suprugu nije poznato kako su navodni otmičari mogli doći do informacije gdje se Alzina nalazila u noći nestanka.

NA VRH