CRNA HRONIKA

Pijani migrant napao i povrijedio policajca u Bihaću

Al. Ti.

16.7.2018

Policijski službenik MUP-a USK zadobio je sinoć lakše tjelesne povrede kada ga je napao migrant iz Maroka i tom prilikom mu nanio lakše tjelesne povrede.

Kako nam je kazala Snežana Galić, portparol MUP-a USK, napad se desio sinoć oko 23 sata u ulici Bosanska u Bihaću.

- Pripadnici MUP-a USK zatekli su dvojicu nepoznatih stranih državljana koji su konzumirali alkohol. S ciljem identifikacije te utvrđivanja posjeduju li potvrde o iskazanoj namjeri za dobivanje azila u BiH, policijski službenici su im tražili dokumente na uvid. Migranti su odbili naredbu policijskih službenika i nastavili konzumirati alkohol, da bi u jednom trenutku jedan od migranata fizički napao policijskog službenika pri čemu mu je nanio lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke, konstatirane u Kantonalnoj bolnici Bihać - kazala je Galić.

Nakon toga su policajci uhapsili dvojicu migranata.

- Izvršeno je alkotestiranje te je utvrđeno prisustvo alkohola. S obzirom na to da migranti nisu posjedovali potrebnu dokumentaciju, nakon popunjavanja potrebnih upitnika, utvrđeno je da se radi o osobama A. B., rođen 1997. godine, i M. A. A., rođen 1987. godine, obojica iz Maroka - istaknula nam je Galić.

Nad njima je zavedena kriminalistička istraga zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz čl.359 KZFBiH napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, te daljnji rad na dokumentiranju ovog krivičnog djela nastavljaju istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.