CRNA HRONIKA

Doboj-Istok: Uhapšen mladić zbog sumnje da je počinio ubistvo iz nehata

Brijesnica Velika: Mjesto gdje je uhapšen osumnjičeni ( H.Čalić)

Piše: H.Č.

18.7.2018

Zbog osnova sumnje da je 12. jula u večernjim satima ispred kafića u Brijesnici Velikoj, nakon verbalnog sukoba, Muhameda Vehabovia (28) iz istog naselja rukom udario u glavu, nakon čega je nesretni mladić sa stolice pao na zemlju, nanijevši mu tjelesne povrede konstatirane u obdukcionom nalazu, koje su mogle uzrokovati smrt.

Mladić je nekoliko sati podlegao u kući svojih roditelja. Nakon više ispitanih svjedoka i prikupljenih dokaza te nalaza obdukcije, koja je urađena na zahtjev porodice, sinoć je uhapšen N. H. (43) u Velike Brijesnice, a jutros je, uz izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli. 

U izvještaju je navadeno da se osnovano sumnja da je kobne noći, 12. jula, N. H. počinio krivično djelo prouzrokovanje smrti iz nehata.

- Nakon što pred postupajućim tužiocem osumnjičeni bude ispitan, Tužilaštvo će odlučiti o daljnjim koracima, o tome hoće li Kantonalnom sudu predložiti mjeru jednomjesečnog pritvora za osumnjičenog N. H. - izjavio je za Avaz.ba portparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli Admir Arnautović.

U međuvremenu ne stišava se bura u Doboj-Istoku i okolini zbog smrti 28-godišnjeg Muhameda Vehabovića. Grupa od više od četiri hiljade ljudi na FB od policijsko-pravosudnih organa traži pravednu istragu i pravdu. 

Nezvanično, za danas je u centru Velike Brijesnice za 17 sati zakazana mirna šetnja prijatelja FB grupe pod motom “Pravda za Muhameda”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.