SARAJEVO

Općinski sud donio odluku: Određen pritvor pljačkašima migranata

Dovođenje osumnjičenih na saslušanje u Tužilaštvo

Piše: Dž. Bl.

3.8.2018

Općinski sud Sarajevo odredio je pritvor Mirnesu Omeragiću, radniku KJKP „Rad“ Sarajevo, Muameru Guši, bivšem radniku KJKP „Rad“, Amaru Kuloviću i Mehrudinu Džanoviću, jer su migrantima oteli skoro 13.000 KM.

Uhapšena je bila i Dženana B. (22), ali je nakon saslušanja puštena na slobodu. Otimačinu 12.700 KM je organizirao Mirnes Omeragić, radnik KJKP „Rad“, koji je bivšem kolegi Muameru Guši predložio posao s migrantima. Omeragić je, osim posla u „Radu“, krijumčario migrante za novac. U posao se veoma brzo uključio i Amar Kulović te Mehrudin Džanović.  

Plan je bio da se Kulović i Gušo maskiraju u policajce koji će zaustaviti kombi s migrantima na Vlakovu za čijim volanom će biti Džanović. A plijen će odnijeti organizatoru Omeragiću u Olovsku ulicu kako bi se podijelio. Migrantima su ukrali novac i mobitele i tako „zaradili“ ukupno 12.700 maraka.  

Policija je ubrzo upratila Omeragića koji se uspaničio vidjevši da su mu istražitelji na tragu, zbog čega je zamolio Gušu da se raspita šta se dešava. Nakon toga, Gušo je završio s lisicama na rukama u svojoj kući. Policiji je sve priznao i predao im uniforme i oružje. Nakon toga pohapšen je i ostatak ekipe. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.