SARAJEVO

Zatražen pritvor za četvoricu razbojnika

Specijalci ispred MUP-a KS nakon hapšenja pljačkaša

Piše: Dž. Bl.

1.8.2018

Inspektori MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su uhapsili Dž. B. (22), nakon što su pohvatali četvoricu razbojnika, Mirnesa Omeragića, radnika KJKP „Rad“, Muamera Gušu, bivšeg radnika KJKP „Rad“, Amara Kulovića i Mehrudina Džanovića, jer su migrantima oteli skoro 13.000 KM. Djevojka je odvedena u MUP Kantona Sarajevo, gdje je istražitelji saslušavaju. Kako saznajemo, bit će puštena na slobodu.

Za četvoricu uhapšenih razbojnika Općinskom sudu Sarajevo upućen je prijedlog za određivanje pritvora, o čemu će Općinski sud Sarajevo naknadno odlučiti.

Plan je bio da se Kulović i Gušo maskiraju u policajce, koji će zaustaviti kombi s migrantima na Vlakovu za čijem volanom će biti Džanović. A plijen će odnijeti organizatoru Omeragiću u Olovsku ulicu kako bi se podijelio. Migrantima su ukrali novac i mobitele i tako „zaradili“ ukupno 12.700 maraka.

Policija je ubrzo upratila Omeragića, koji se uspaničio vidjevši da su mu istražitelji na tragu zbog čega je zamolio Gušu da se raspita šta se dešava. Nakon toga, Gušo je brzo završio s lisicama na rukama u svojoj kući. Policiji je sve priznao i predao im uniforme i oružje. Nakon toga pohapšen je i ostatak ekipe.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.