BANJA LUKA Istragu vodi Uprava za organizirani i teški kriminalitet

Milko Šarčević pod istragom MUP-a RS: Sutkinji prijetio silovanjem i ubistvom

O. MATAVULJ
09.08.2018 14:01

Foto: Okružni sud u Banjoj Luci: Incident u sudnici

Milko Šarčević (22) iz Doboja, koji je nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog trgovine narkoticima, našao se pod istragom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog sumnje da je nakon objavljivanja presude prijetio sutkinji Okružnog suda u Banjoj Luci Snježani Kudrić.

Slučaj prijavljen

Istragu vodi Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS, čiji su istražitelji već saslušali nekolicinu svjedoka koji su se zatekli u sudnici kad su prijetnje, navodno, izrečene.

- Šarčević je, nakon objavljivanja presude, rekao da će sutkinju silovati pa ubiti. To je izgovorio sebi u bradu, ali su te riječi odzvonile u ušima sudskih policajaca i drugih svjedoka u sudnici. Slučaj je prijavljen i pokrenuta je istraga - kaže izvor iz policije.

  • Foto: (Kudrić: Izrekla presudu)

Ranije osuđivan

Sve se odigralo sredinom jula u sudnici Okružnog suda u Banjoj Luci. Šarčević je tada nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog trgovine narkoticima. U kaznu su mu uračunate i dvije uvjetne presude koje je prekršio pa je dobio jedinstvenu zatvorsku kaznu od pet godina i deset mjeseci. Zajedno s njim, zbog trgovine narkoticima na šest godina zatvora osuđen je i Nikola Đurić iz Doboja.

U presudi se navodi da su oni u novembru 2017. godine u taksiju prevezli skoro 300 grama marihuane i pokušali da je prodaju B. R., u čemu ih je spriječila policija.

Oglasi

NA VRH