HRVATSKA

Informacije o stradanju migranata tek sutra

Arhiv

Fena

12.8.2018

Zbog složenosti uviđaja, nove informacije o grupi migranata koje je karlovačka policija pronašla u nedjelju ujutro u šumi na području Drežnice, kod zaseoka Tomići u Hrvatskoj, a među kojima je pronađeno i dvoje mrtvih, bit će poznate sutra ujutro. 

Ni nakon nekoliko sati policijskog uviđaja, iz Policijske uprave karlovačke na konferenciji za novinare nisu iznijeli nove pojedinosti vezene uz pronađene migrante.

Službenica za odnose s javnošću PU karlovačke Senka Staroveški na kratkoj konferenciji za novinare ponovila je da je u nedjelju u 8.10 sati policija dobila dojavu od građanina na osnovu koje je u zaseoku Tomići na području Drežnice u šumi pronađena grupa od 12 migranata. Policija je među migrantima našla dvoje mrtvih.

Staroveški nije mogla izvijestiti ni o državljanstvu zatečenih migranata, jesu li to samo muškarci ili su s njima i žene i djeca, a rekla je tek da će se, zbog složenosti uviđaja, prve informacije za javnost moći dobiti tek u ponedjeljak ujutro. Isto tako, nije mogla odgovoriti je li u uviđaj, uz policiju, uključeno i državno tužilaštvo. 

Kazala je samo da će se državno tužilaštvo uključiti u uviđaj ako se utvrdi nasilna smrt dvoje migranata.

Mjesto gdje je policija pronašla migrante nalazi se južnije u odnosu na aktuelnu ilegalnu rutu od granice s Bosnom i Hercegovinom koja vodi područjem uz Generalski Stol i uz Kupu, odakle se migranti pokušavaju ilegalno prebaciti u Sloveniju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.