CRNI VIKEND

Troje mrtvih na cestama

Mučne scene sa mjesta nesreće: Policija obavila uviđaj

Piše: H. ČALIĆ-O. MATAVULJ

14.8.2018

Na putevima u Bosni i Hercegovini proteklog vikenda zabilježene su dvije stravične nesreće, u kojima su poginule tri osobe.

U nesreći koja se jučer u 13.30 sati dogodila na magistralnom putu M-17 Doboj – Šešlije u naselju Pločnik, tri kilometra od Doboja, poginuli su 68-godišnji Milenko M. iz Doboja i njegov vršnjak Žarko L. iz Stanara.

Direktan sudar

Do nesreće je došlo kad su se, pod još nerazjašnjenim okolnostima, direktno sudarili kamion Steyp, kojim je upravljao Milenko M., i kombi Mercedes, za čijim je upravljačem bio Žarko L.

Odmah nakon nesreće na teren su stigli patrola Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja PU Doboj i dežurni okružni tužilac, s ljekarom- mrtvozornikom, koji su konstatirali smrt vozača na mjestu događaja. Kako saznajemo, intervenirali su i dobojski vatrogasci.

Za vrijeme uviđaja, saobraćaj je na ovoj dionici puta bio potpuno obustavljen. Kolona vozila pružala se sve do Doboja, a saobraćaj je normaliziran u 16.15 sati.

Tijela su, prema nalogu tužioca, prevezena u prosekturu Opće bolnice Doboj, gdje će se obaviti obdukcija.



Nastradali na licu mjesta kod Doboja

Izgubio kontrolu

Motociklista Dragan Milinković (24) iz Srpca poginuo je jučer u 1.50 sati na regionalnom putu Nova Topola - Čatrnja u mjestu Berek kod Bosanske Gradiške. Upravljajući motociklom Kawasaki, sletio je sa puta i udario u kuću u izgradnji te smrtno stradao.

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je uzrok nesreće neprilagođena brzina.

- Tragovi koji su zatečeni na mjestu nesreće, ukazuju na to da je Milinković u jednoj blažoj krivini izgubio kontrolu nad motociklom i sletio sa puta. Na tom djelu put ide udesno, a on je samo produžio pravo. Vozio je kroz travu i šiblje skoro 50 metara i udario u zid kuće - kaže izvor blizak istrazi.

Naš izvor kaže da je mladić na sebi imao kacigu i ostalu motociklističku opremu. To ga, nažalost, nije spasilo pa je od strahovitog udara na mjestu ostao mrtav.



Dirljive poruke

Stradali Dragan Milinković bio je veliki ljubitelj dvotočkaša i član Motociklističkog kluba “Biker Boyz”. Milinkovićeva prerana smrt šokirala je njegove prijatelje i poznanike, koji su se na Facebooku oproštali od njega dirljivim porukama.

- Slavili smo prije nekoliko dana njegov rođendan, a sada svi plačemo i tugujemo... Prerano je za ovo... Brate moj, počivaj u miru. Nek' te anđeli čuvaju... Nikad nećeš biti zaboravljen... Zauvijek ćeš ostati u našim srcima - samo su neke od poruka šokiranih prijatelja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.