ŠOKANTNO

Šrafcigerom izboli starca 35 puta

Hazim Gaši: Bez informacija o očevoj smrti

Piše: Dž. BULBUL

15.8.2018

Hazim Gaši tri mjeseca pokušava saznati ko su razbojnici koji su svirepo izboli i opljačkali njegovog 86-godišnjeg oca Ćazima koji je umro pet dana kasnije, 10. maja, u krugu članova porodice.

Premetačina stvari 

Nesretni starac je 5. maja oko devet navečer svirepo izboden šrafcigerom 35 puta po čitavom tijelu u kući u sarajevskoj ulici Hum brdo, a potom je opljačkan. U kući je tada bio i moler.

Hazim kaže da je iz kuće odneseno nešto malo novca, zlata i dokumenti, a tokom premetačine stvari napadači su sve uništili. Sudeći prema informacijama koje je dobio iz dosadašnje istrage, kobne noći bila su ih trojica. Dvojica su ušla u kući, dok je treći čuvao stražu. Hazim nam je otkrio da je njegov otac napadnut sleđa, dok su moleru nabili ruksak na glavu i ukrali mu novčanik. Kasnije je saznao da je i on uboden u leđa.


Ćazim Gaši umro 10. maja

- Poznanik koji mi je preporučio tog mladića, molera, pozvao me je tu noć oko ponoći i rekao da se obojica nalaze na KUM-u i da su napadnuti. Otac je bio u teškom stanju. Izboden po tijelu, pretučen, s uganutim zglobom... Cijelu noć smo bili na uviđaju s policijom, dok je KCUS htio istu noć da mog oca otpusti. Ne znam ni sam kako sam ih uspio uvjeriti da ga zadrže - rekao nam je Hazim.

Nastavio je da je novi šok za njega uslijedio kada su mu oca smjestili na Kliniku za bolesti uha, grla i nosa.

Teško stanje

- To mi je bilo van pameti. Niko ga nije htio primiti, nijedna klinika. I nakon dva dana otpuštaju ga iz KCUS-a iako je i dalje bio u teškom stanju i meni nije preostalo ništa drugo nego odvesti ga mojoj kući, gdje je ubrzo i umro - priča nam Hazim.


Medicinski nalaz Ćazima Gašija

On je najavio da će uskoro angažirati i advokata jer neće, kako nam je kazao, dozvoliti da smrt njegovog oca ostane neriješen slučaj.

Radi se na slučaju 

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo kratko nam je potvrđeno da se na ovom predmetu radi. Više informacija o ovom slučaju nismo mogli dobiti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.