NESREĆA U autobusu je bilo dvadesetak putnika koji su prošli bez povreda

Hrvatska: Autobus se zabio u konja kod Udbine, vozač teško povrijeđen

Uslijed siline udarca kompletan prednji kraj autobusa u potpunosti je uništen

Index.hr
28.08.2018 21:59

Foto: Arhiv

Na cesti D1 kod mjesta Jošani (Udbina) u Hrvatskoj sinoć oko 1 ujutro dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je autobus "Arrive" koji je saobraćao na liniji Imotski-Osijek udario u jednog od tri konja koji su izletjeli na cestu, piše "Index.hr"

Uslijed siline udarca kompletan prednji kraj autobusa u potpunosti je uništen, a vozač autobusa, inače iskusan profesionalac koji već 21 godinu radi u firmi, ostao je prikliješten između volana i sjedala. Nakon sudara autobus se nije zaustavio, nego se nastavio kretati, te je u tom trenutku suvozač, koji je sjedio na prednjem sjedalu, priskočio u pomoć kolegi. Uhvatio je volan te zaustavio autobus na način da je izbacio mjenjač iz brzine i povukao ručnu kočnicu.

Teške povrede

Vozač je zadobio teške tjelesne povrede, prijelom rebara i povrede potkoljenica. Nalazi se izvan životne opasnosti i na liječenju je u Općoj bolnici Gospić. Uz dva vozača, u autobusu je bilo dvadesetak putnika. Svi su dobro i nije bilo povrijeđenih. Po njih je došao drugi autobus te su nastavili put u smjeru Osijeka.

NA VRH