CRNA GORA

Policajac iz Srbije ranio maloljetnog Rožajca na granici

Maloljetnika teško ranio službenik Direktorata policije MUP-a Republike Srbije

Viši sud u Bijelom Polju

Vijesti.me

13.9.2018

Maloljetnog Rožajca F. M. sredinom novembra 2016. godine teško je povrijedio policajac iz Srbije Vladan Sekulić (35). To piše u optužnici bjelopoljskog Višeg državnog tužilaštva.

U optužnici se dodaje da je maloljetnika, dok se nalazio u automobilu s Mersudinom Murićem, teško ranio službenik Direktorata policije MUP-a Republike Srbije, koji je pucao u pravcu automobila u kojem su se nalazili oštećeni. Sudit će mu se za teško ubistvo u pokušaju, a predmet je dodijeljen u rad sutkinji bjelopoljskog Višeg suda Sanji Konatar. Suđenje će početi sutra.

Iz policije je rečeno da taj događaj nije tretiran kao granični incident.

- Službenici Uprave policije MUP-a - Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su, u koordinaciji s Višim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju, poduzimali mjere i radnje koje su, nakon vještačenja i drugih policijsko-tužilačkih aktivnosti, dovele do identificiranja lica osumnjičenog da je počinilo ovo krivično djelo - teško ubistvo u pokušaju, izvršeno na štetu F. M. i F. M. iz sela Stupa, općina Rožaje – navodi tamošnja policija.

Maloljetni F. M. je tada zadobio tešku povredu - prostrelnu ranu u predjelu donjih ekstremiteta.

- Osumnjičeni za ovo krivično djelo je V. S., državljanin Republike Srbije i službenik Direktorata policije MUP-a Republike Srbije. Protiv njega je državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo - dodaju iz policije.

Do incidenta je došlo u selu Stupa u blizini srpsko-crnogorske granice.

Sead Murić je ranije tvrdio da je njegov brat F. M. tada krenuo s rođakom da traže krave.

- U jednom trenutku, pričaju očevici, samo se začuo rafal, bez ikakvog prethodnog upozorenja. Kao u vrijeme rata. Pukom srećom meci nisu ubili mog brata, već su ga samo ranili. Cijelo selo je u šoku. Je li moguće da policija iz druge države uđe na naš teritorij i puca po civilima... Ovo je udar na državu, ovo je atentat na Crnu Goru - rekao je Sead tada.

Dodao je da je njegov brat upucan na imanju njihovog djede na crnogorskom teritoriju koje je oko kilometar i po udaljeno od granice.

F. M. su policajci iz Srbije ranili dok su tražili Idriza Čalakovića iz Tutina koji je navodno švercao odjeću i obuću. Bježeći od policije, Čalaković je sletio u potok u crnogorskom selu Stupa, nedaleko od granice sa Srbijom.

Tada su čuvari reda iz susjedne države sasuli rafal i s više metka pogodili vozilo koje se nalazilo u blizini, a u kojem je bio i maloljetni F. M. Čalaković je ubrzo uhapšen, a njegovo vozilo navodno nije pogođeno nijednim metkom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.