CRNA HRONIKA Hapšenje izvršeno prema naredbi Tužilaštva BiH

SIPA uhapsila jednu osoba u Gradačcu zbog organiziranja terorističke grupe

Izvršena kriminalistička obrada uhapšene osobe

Fena
13.09.2018 18:25

Foto: SIPA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas su, u okviru predmeta kodnog naziva „Damask“, na području općine Gradačac uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo organiziranje terorističke grupe i protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Hapšenje je izvršeno prema naredbi Tužilaštva BiH, saopćeno je iz SIPA-e.  

Prilikom realizacije navedene akcije policijski službenici SIPA-e su, po usmenoj naredbi Suda Bosne i Hercegovine, pretresli osobu, objekte i pokretne stvari na jednoj lokaciji koju koristi osumnjičeni. Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina vojne opreme, računari, mobilni telefoni i SIM kartice, USB stikovi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon pretresa, u prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada uhapšene osobe, koje će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na daljnje postupanje.

NA VRH