SARAJEVO Okrivljen za bijeg iz Kaznenopopravnog zavoda „Miljacka“

Nastavljeno suđenje Amelu Sejfoviću: Iskaze dala tri svjedoka Tužilaštva KS

Saznalo se kako je hronološki tekla istraga, odnosno kako su razotkriveni i pohapšeni Sejfovićevi pomagači

Dž. Bl .
20.09.2018 11:37

Foto: Arhiv

U Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Amelu Sejfoviću za bijeg iz Kaznenopopravnog zavoda „Miljacka“ i njegovim pomagačima.

Svjedočio je Omer Ćemalović, neuropsihijatar koji je vještačio Amira Ibrahimija, optuženog pomagača. 

Ćemalović je kazao kako Ibrahimi nije duševno zaostala osoba, ne pati od duševnog oboljenja, već samo ima PTSP, praćen napetošću i depresijom, uz povremeno suicidalno razmišljanje. Vještak je još kazao kako je Ibrahimiju ovaj slučaj teško pao te je dodao da mu je optuženi tokom intervjua rekao kako je vrlo naivno ušao u sve to.  

Iskaz je dao i Suljo Klino, uposlenik MUP-a KS koji je bio dio tima koji je radio na ovom slučaju. On je ispričao kako je hronološki tekla istraga, odnosno kako su razotkriveni i pohapšeni Sejfovićevi pomagači, a naposljetku i on lično na području Visokog. 

Tu su pronađeni, kazao je Klino, automatska puška s municijom, mobiteli, SIM kartice i drugi predmeti.

Treći svjedok bio je Anel Ćehajić, koji živi u Visokom i vlasnik je autootpada. Ovaj svjedok prisjetio se kako je prošle godine u maju ili junu kod njega došao optuženi Mirza Fazlić s njemu nepoznatim muškarcima od kojih je jedan kupio motocikl s italijanskim tablicama. Ćehajić je još rekao kako mu je Mirza Fazlić veliki prijatelj.

NA VRH