ČELINAC

Automobil s ukradenim sefom gurnuli u jezero

Nepoznati lopovi ukrali metalni sef težak oko 200 kilograma u kome se nalazio pazar s više od 10.000 KM

Vozilo do krova u vodi pronađeno kod restorana "Gradina" u Gornjem Čelincu. O. Matavulj

O. MATAVULJ

25.9.2018

Policija traga za lopovima koji su jučer provalili u market "Super Kort" u Čelincu iz kojeg su ukrali metalni sef težak oko 200 kilograma u kome se nalazio pazar s više od 10.000 maraka.

Pripremili alat

Provala se dogodila u noći s nedjelje na ponedjeljak u ulici Vojvode Mišića u Čelincu. U policiji saznajemo da su lopovi prije provale ukrali automobil Passat 5 karavan koji su koristili u pljački, a potom su ga gurnuli u jezero kod restorana "Gradina" u Gornjem Čelincu, gdje ga je policija pronašla. Automobil je do krova bio u vodi i u njemu je pronađen i ukradeni sef koji su lopovi obili i odnijeli sav novac.

Izvor blizak istrazi kaže da su lopovi u "Super Kort" ušli obivši vrata od skladišta, a potom i vrata prostorije u kojoj se sef nalazio.


Iz sefa odnijeli sav novac

- Tačno su znali šta traže i na šta idu, budući da su pripremili alat kojim su podigli metalni sef, a potom ga natovarili u automobil - kaže izvor blizak istrazi.

Forenzička obrada

Naš izvor pojašnjava da je cijeli tok pljačke snimljen nadzornim kamerama "Korta" i policija se nada da bi on mogao pomoći u identificiranju pljačkaša. Automobil i sef će biti predmet detaljne forenzičke obrade i istražitelji će pokušati u njima otkriti tragove koji bi ih odveli do pljačkaša.

Obavljen uviđaj

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banja Luka, kaže da policija preduzima sve istražne radnje radi rasvjetljavanja pljačke.

- Na licu mjesta je obavljen uviđaj, a materijalna šteta će naknadno biti utvrđena. Pronađen je automobil za koji se sumnja da je korišten tokom izvršenja krivičnog djela i o slučaju je obaviješteno Tužilaštvo, koje rukovodi istragom - rekla je Markanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.