VOZILO PREPOLOVLJENO

Poznati novi detalji nesreće kod Čelinca: Vozač Opela povrijeđen, oštećen i putnički voz

Vozač automobila nije poštivao signalizaciju

Smrskani automobil. ATV

B. C.

20.1.2024

Putnički voz "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS) naletio je na putnom prelazu u stanici Ukrina na putničko vozilo koje nije poštivalo aktiviranu svjetlosno-zvučnu signalizaciju, rečeno je iz ŽRS.

Riječ je o putničkom vozu koji je saobraćao na relaciji Banja Luka- Doboj i na kome je pričinjena šteta.

Prijalaz adekvatno označen

– Vanredni događaj desio se sinoć u 20:36, a po završenom uviđaju pruga Prisoje – Ukrina u 02.10 otvorena je i osposobljena za saobraćaj – rekli su iz ŽRS.

Putni prijelaz na području stanice Ukrina kod Čelinca osiguran je svjetlosno-zvučnom signalizacijom, kao i saobraćajnim znacima.

– Lična nepažnja vozača drumskih vozila, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nesreća, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima – poručeno je iz ŽRS.

"Željeznice RS" apeluju da svi učesnici u saobraćaju budu maksimalno odgovorni i savjesni, te da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali živote, ličnu i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju.

Povrijeđen vozač Opela

Vozač automobila Opel čiji su inicijali M.M. iz Prnjavora povrijeđen je u saobraćajnoj nezgodi u mjestu Dubrava Stara, opština Čelinac, u kojoj je učestvovao i putnički voz, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banja Luka.

Iz Policijske uprave su naveli da su pripadnici Policijske stanice Čelinac završili uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila sinoć u 20.40 sati

Osim Opela, u saobraćajnoj nezgodi učestvovao je i putnički voz kojim je upravljao S.S. iz Doboja, dodali su iz policije.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.