UBISTVO KOŠARKAŠA

Drugi ubica Ljube Jovanovića u Španiji, čeka se izručenje

Uhapšenom Aleksandru Konataru određen pritvor

Objekt “Lutrije Crne Gore” u kojem je ubijen košarkaš

Pink.me

26.9.2018

Osumnjičeni da je saizvršilac ubistva košarkaša Ljube Jovanovića, Nikola Vuletić, prema nezvaničnim informacijama dnevnog lista “Pobjeda”, već duže vrijeme ne živi u Crnoj Gori. Vuletić je u Španiji, ali se uskoro očekuje njegovo hapšenje i izručenje crnogorskim istražiteljima.

Poznati odranije

Za Vuletićem je prvo raspisana nacionalna potjernica, a nakon toga, u skladu sa zakonskim procedurama, slijedi i raspisivanje međunarodne potjernice. Za vrijeme trajanja presa Uprave policije, Aleksandar Konatar je bio na saslušanju kod tužioca, koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti priveden sudiji za istragu koji će se izjasniti o pritvoru. Obojica osumnjičenih su odranije poznati istražiteljima po krađama, razbojništvima.

Policija je uhapsila Cetinjanina Aleksandra Konatara, koji je osumnjičen da je prije više od sedam godina na Cetinju ubio Jovanovića. Policija je još ranije imala određene informacije o ulozi dvojice osumnjičenih Cetinjana, ali je čekala konkretne dokaze. Prikupljeni su materijalni dokazi, urađena vještačenja telekomunikacionog saobraćaja, pregledani videozapisi unutar i ispred kasina.


Jovanović: Ubijen 2011. godine

Na presu je saopćeno da su u rasvjetljavanju ovog zločina učestvovali građani i porodica Jovanović, koja je predlagala određene korake u istrazi. Sveobuhvatnim radom i operativnim saznanjima otkriveni su počinioci krađe 350 eura iz poslovnice Lutrije i ubistva Jovanovića, koji se u objektu našao kako bi se zaštitio od kiše.

Čuvao stražu

Izvori bliski istrazi navode da se na slučaju radilo predano i da je prikupljeno mnoštvo dokaza.

Rukovodilac Odsjeka za suzbijanje općeg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije Uprave policije Aleksandar Bošković saopćio je da su došli do dokaza koji ukazuju na sumnju da su Konatar i Vuletić po dogovoru oko 22.25 sati došli do trga Balšića pazar na Cetinju, iskoristili loše vremenske prilike i počinili krivično djelo.

Kako je pojasnio, Vuletić je čuvao stražu u portunu iza objekta Lutrije Crne Gore, dok je Konatar ušao u objekt Lutrije držeći u ruci pištolj nepoznate marke kalibra 7,65 milimetara. Pištolj je usmjerio prema više osoba u kasinu, repetirao ga i uz silu i prijetnju od radnika kasina ukrao 350 eura. Kada je izlazio kod ulaznih vrata kasina, Konatar se susreo s Jovanovićem, koji je u tom momentu pokušavao napustiti objekt.

- U njegovom pravcu ispalio je jedan projektil koji je pogodio Jovanovića u predjelu grudi. Jovanović je tom prilikom zadobio povrede od kojih je preminuo na putu ka bolnici – kazao je Bošković.

Detalji istrage

On je dodao da istraga ukazuje da su osumnjičeni došli automobilom kojim su i pobjegli. Vozilo su parkirali u blizini Balšića pazara, vodeći računa da bude van domašaja nadzornih kamera na tom području, koristeći portun iza objekta za neopaženi dolazak i bijeg.

Naveo je da će „poduzeti aktivnosti na međunarodnom nivou s ciljem hapšenja N. V. i njegove ekstradicije pravosudnim organima Crne Gore“.

Košarkaš Ljubomir Jovanović ubijen je 30. juna 2011. godine u objektu Lutrije Crne Gore na Cetinju. Ubistvo se dogodilo u 22.30 sati. Jovanović, koji je na Cetinju bio na pripremama „B“ reprezentacije Crne Gore, ušao je u objekt da bi se sklonio od kiše. Mjesec kasnije Uprava policije objavila je fotorobot ubice, saopćavajući pri tome da je osumnjičeni visok 175 centimetara, a star do 25 godina.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.