SUD BIH

Dušanu Šilju određen pritvor od 18 dana

Dovodi se u vezu sa ubistvom Stefana Šarovića koji je likvidiran 6. juna ove godine u vili “Akacija hil” u Đenovićima kod Herceg Novog

Odvođenje Šilja iz Banja Luke u Sarajevo. O. Matavulj

Piše: B. C.

27.6.2019

Dušanu Šilju (31) koji je jučer uhapšen u Istočnom Sarajevu po međunarodnoj potjernici Interpol-a Podgorica, Crna Gora, zbog teškog ubistva i nedozvoljenog posjedovanja oružja  i eksplozivnih naprava, Sud Bosne i Hercegovine danas je odredio privremeni pritvor.

-  Sud je donio rješenje kojim je prema potraživanom Dušanu Šilju određen privremeni pritvor koji po ovom rješenju  može trajati najduže 18 (osamnaest) dana od dana lišenja slobode, odnosno od  26.06.2019. godine do 14.07.2019. godine,  ili do nove odluke Suda. Žalba protiv ovog rješenja ne odlaže njegovo izvršenje - saopćeno je za "Avaz" iz Odjela za odnose s javnošću Suda BiH.

Dušan Šilj zvani Duka dovodi se u vezu sa ubistvom Stefana Šarovića koji je likvidiran 6. juna ove godine u vili “Akacija hil” u Đenovićima kod Herceg Novog.  Sa ovim ubistvom dovodi se u vezu i Nikola Ivović državljanin Crne Gore.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.