ISTOČNO SARAJEVO

Osumnjičenima produžen pritvor

Izrešetani Golf, u kojem je bio Vitić

B. C.

27.9.2018

Istraga protiv Boška Kovačevića i njegovog rođaka Pere Mirovića, osumnjičenih za ubistvo Davora Vitića (33) iz Milića, još traje, potvrđeno nam je iz Okružnog javnog tužilaštva (OJT) Istočno Sarajevo.

Portparol Tužilaštva Neven Kramer potvrdio nam je da je Kovačeviću i Miroviću u međuvremenu produžen pritvor za dva mjeseca.

Ubistvo Davora Vitića dogodilo se 21. jula ove godine. Vitić je s namjerom došao u selo Bogaze kod Han-Pijeska da se obračuna s Boškom Kovačevićem (28), suprugom Biljane Kovačević (39), s kojom je imao ljubavnu aferu.

Obračun je dogovoren porukama preko društvene mreže Facebook, na kome su se Vitić i Kovačević prepucavali i razmjenjivali prijetnje. Vitić, bijesan zbog te prepiske, odlučio je da dođe do njihove kuće kako bi se obračunali.

Njega je Golfom 2 u blizinu kuće Kovačevića dovezao prijatelj Branko Ružičić i nisu uspjeli ni da izađu iz vozila kad su Kovačević i Mirović izašli i zapucali prema Golfu iz poluautomatskih pušaka. Jedan hitac Vitića je pogodio u glavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.