NESREĆE

Crni vikend na cestama HNK: Zabilježeno 26 saobraćajnih nesreća u kojima je povrijeđeno osam osoba

Kamion sletio s ceste i udario u vikendicu i automobil koji je parkiran ispred

Arhiv

S.Ša

29.10.2018

U toku proteklog vikenda na cestama u nadležnosti MUP-a Hercegovačkog-neretvanskog kantona zabilježeno je 26 saobraćajnih nesreća u kojima je povrijeđeno osam osoba.

U subotu, oko 3 sata poslije ponoći na magistralnom putu M-17 u mjestu Čelebići kod Konjica dogodila se teška saobraćajna nesreća. Vozač Opela Corse Dž. M. (23), pod još neutvrđenim okolnostima, izgubio je kontrolu nad vozilom i zabio se u bankinu. Povrijeđeni je prevezen u Urgentni centar Konjic, a potom u mostarsku bolnicu na daljnje liječenje.

U mjestu Radešine kod Konjica, na magistralnom putu M-17, ujutro oko 9 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je učestovovalo jedno vozilo. Kamion je sletio s ceste i udario u obližnju vikendicu i automobil koji je bio parkiran ispred. Teže povrijeđenih u ovoj nesreći nije bilo, osim velike materijalne štete na samom kamionu, vikendici i totalno uništenom automobilu koji je bio parkiran ispred iste.

U nedjelju u ranim jutarnjim satima u mjestu Bijela, na magistralnoj cesti M-17 kod Jablanice, teško je povrijeđena jedna osoba. U saobraćajnoj nesreći učestvovao je automobil marke Audi, koji je udario pješaka. Povrijeđena osoba zadobila je teške tjelesne povrede te je hospitalizirana u mostarskoj bolnici. 

Automobil Golf je, iz neutvrđenih razloga, udario u zaštitnu ogradu te je na njemu pričinjena materijalna šteta. U trenutku kada je vozač pomagao prilikom utovara vozila na kamion šlep-službe, tom dionicom magistrale prolazio je automobil Audi, koji je udario vozača Golfa.

Iz oblasti kriminaliteta na području HNK registrirano je 11 prijava, dok su iz oblasti narušavanja javnog reda i mira bile tri prijave.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.