MIGRANTI

U Domu zdravlja Cazin umro Sirijac

Utvrđeno da nema vidnih povreda i da je smrt migranta nastupila prirodnim putem

Ilustracija

S. TULIĆ

8.11.2018

Policijska stanica Cazin zaprimila je dojavu da se u mjestu Šturlić u kući vlasništvo D. S. (1984.), državljanina BiH, nalazi bračni par iz Sirije te da je zdravstveno stanje jednog od migranata veoma loše. 

- Službenici PS Cazin izašli su na mjesto događaja, gdje su zatekli A. Dž., rođen 1964. godine, iz Sirije, u vrlo lošem zdravstvenom stanju, i njegovu suprugu A. B. te ih odmah prevezli do Doma zdravlja Cazin, gdje mu je dežurni ljekar pružio pomoć te je A. Dž. u toku ljekarskog pregleda podlegao, kaže Snežana Galić, portparol Uprave policije MUP-a USK. 

Istražitelji Odsjeka kriminalističke policije obavili su uviđajne radnje te je pregledom utvrđeno da osoba nema vidnih povreda i da je smrt migranta nastupila prirodnim putem. Obaviješteno je i Kantonalno tužilaštvo te, s obzirom na to da u događaju nema elemenata krivičnog djela, naloženo je da se tijelo umrlog preda supruzi. 

Policijski službenici kontaktirali su i kamp-menadžere Međunarodne organizacije za migracije (IOM) koji su potvrdili da su obje osobe bile registrirane u hotelu ''Sedra'' te da će se Policijska stanica Cazin naknadno upoznati s daljnjim mjerama o preuzimanju tijela, odnosno njegovom ukopu - naglasila je Galić.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.