KRVAVI OBRAČUN

Uhapšen Eldin Matulović: Pokušao ubiti brata Marka u centru Sarajeva

Dežurna služba Policijske uprave Centar Sarajevo sinoć je u 20.10 sati obaviještena da se u ulici Muhameda Hadžijahića nalazi povrijeđena osoba

S ranijeg hapšenja Matulovića

A. ALJIMI

15.11.2018

Uhapšen je Eldin Matulović zbog pokušaja ubistva brata.

Podsjetimo, dežurna služba Policijske uprave Centar Sarajevo preksinoć je u 20.10 sati obaviještena da se u ulici Muhameda Hadžijahića nalazi povrijeđena osoba.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli ekipu Hitne pomoći tokom ukazivanja pomoći Marku Matuloviću (20) iz Sarajeva, koji je nožem izboden u leđa.

Nakon ukazane ljekarske pomoći na licu mjesta, povrijeđeni je prevezen na KUM UKC-a Sarajevo, gdje su mu konstatirane teške tjelesne povrede, opasne po život.

Nezvanično sasznajemo da je Marko Matulović povrijeđen bodežom. Marko je najmlađi od trojice braće Matulović. Dvojica starijih Eldin (25) i Kristijan (23) dobro su poznati policiji po krađama, razbojništvima i nasilničkom ponašanju.   

Napad na najmlađeg Matulovića dogodio se, kako saznajemo, na ulici i još se utvrđuje motiv

Krađe, razbojništva i napadi 

Braća Matulović poznata su po teroriziranju građana na Koševskom Brdu. Prije nekoliko godina, Eldin je u ulici Zuke Džumhura slomio lobanju 16-godišnjaku. U avgustu ove godine privođen je nakon što je provalio u atelje poznatog akademskog slikara Seada Čerkeza na Koševskom Brdu, odakle je ukrao novac i 23 umjetničke slike. 

Privođen je i u akciji "Panorama" zbog pripadnosti grupi koja se bavila krađama automobila i iznudama. Kristijan je kao maloljetnik proveo određeno vrijeme u Zavodu za mušku djecu na Humu, a poznat je, također, po krađama i razbojništvima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.