TREBINJE

Policajcu zapaljen Mercedes

Policija je spremna da odgovori na zadatke, poručuju iz trebinjske policije

Sa mjesta događaja izuzeti su tragovi. P. Mucović

Piše: P. MUCOVIĆ

25.11.2018

U ulici Obala Luke Vukalovića u Trebinju jučer je tri sata poslije ponoći izbio požar na Mercedesu, vlasništvo policajca B. V. (25). Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o namjernoj paljevini automobila.

Izuzeti tragovi

Kako je potvrđeno za “Dnevni avaz” u Policijskoj upravi Trebinje, nepoznata osoba jučer ih je u 3.15 sati telefonom obavijestila da na ulici gori Mercedes.

Odmah su alarmirani pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, koji su lokalizirali požar. U požaru je u potpunosti izgorjelo vozilo.

Prema riječima Srđana Vukanovića, portparola Okružnog tužilaštva Trebinje, uviđaju su, osim policajaca, prisustvovali i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje te vještak mašinske struke.

- Sa mjesta događaja izuzeti su tragovi, a više detalja bit će poznato nakon vještačenja - izjavio je Vukanović.


Laketa: I mi imamo poruke. Arhiv

Ovo je, inače, već druga paljevina, jer je prije nepuni mjesec na Trgu Petral izgorio BMW, vlasništvo Vase Tarane. Siniša Laketa, načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje, kaže da je istraga u toku i da se informacije s terena provjeravaju.

Operativni podaci

- Ono što mogu poručiti svima onima koji se odlučuju na ovakve stvari jeste da je policija spremna da odgovori na zadatke. Sama paljevina uništava tragove na mjestu događaja ili veći dio njih i otežano je dokazivanje. Očigledno se radi na tome da se spriječi rad policije, ali i mi imamo poruke - poručio je Laketa.

Dodao je da postoje operativni podaci koji ukazuju na izvršioce paljevina, ali ne postoji dovoljan broj dokaza pa zbog toga te osobe još nisu procesuirane.

Održana vanredna sjednica

Forum za bezbjednost zajednice Trebinje održao je vanredni sastanak povodom paljenja automobila policajca. Prema riječima Dragoslava Banjka, predsjednika Foruma, na sjednici su donesena tri zaključka.

- Prvi zaključak je da ćemo svi zajedno nastaviti raditi kako bi se ovaj slučaj riješio i kako bi vinovnici bili privedeni. Drugi zaključak je da ćemo ubrzati inicijativu kako bi se formiralo policijsko odjeljenje u Gorici i time rasteretila Policijska stanica Trebinje. I, na kraju, jedan od zaključaka je da je Grad Trebinje spreman da pruži svu vrstu pomoći i policiji i Tužilaštvu kako bi se povećala efikasnost njihovog rada, a u isto vrijeme bi se povećala sigurnost građana Trebinja - istaknuo je Banjak.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.