SRBIJA

Izveo 30 pljački, pobjegao iz zatvora, a cijelom svijetu poznat je zbog luđačkog podviga u Novom Sadu

Četiri mjeseca sam bio u rupi dva sa dva, a prije hapšenja nisam imao problema - rekao je on

Ginis: S jednog od suđenja. RAS Srbija

Blic.rs

26.11.2018

Suđenje Borisu Radovanoviću Ginisu (48), koji je optužen za 30 razbojništava, ponovo je odgođeno u novosadskom Višem sudu, i ovaj put iz istog razloga.

Suđenje je opet odgođeno jer je okrivljeni, odmah po ulasku u sudnicu, izjavio da se ne osjeća dobro, da se preznojava i požalio se na visok pritisak.

Sudija Rade Kalajdžija je zbog toga zamolio sudskog vještaka medicinske struke da u sudnici pregleda Radovanovića.

- Okrivljenom je izmjeren pritisak 168 sa 98, dok je puls 100 - izjavio je dr. Vladimir Pilija poslije pregleda i razgovora sa Radovanovićem.

Imajući u vidu ove vrijednosti arterijskog pritiska i ubrzan rad srca, okrivljeni nije sposoban i privremeno je spriječen da učestvuje u glavnom pretresu. Poslije toga suđenje je odgođeno.

Nastavak suđenja je zakazan za 28. januar 2019. godine, prenosi novosadski portal 021.

Podsjećamo, suđenje Borisu Radovanoviću Ginisu, koji je uhapšen pretprošle godine u Solunu, odgođeno je i u septembru jer se njegov branilac tada nije pojavio.

Prethodno je suđenje još dva puta odgađano jer se Ginis nije osjećao dobro. Na ročištu u aprilu u sudnici se požalio na visok pritisak.

Bio zdrav u bijegu

Kako je tada rekao, dok je bio u bijegu, bio je zdrav.

- Sada je bolje nego prošli put, ali nisam koncentriran da iznesem odbranu. Četiri mjeseca sam bio u rupi dva sa dva, a prije hapšenja nisam imao problema - rekao je Radovanović.

Mjesec kasnije, također je tvrdio da se ne osjeća dobro i da zbog osjećaja gubitka zraka i usplahirenosti, nema koncentraciju, tresu mu se ruke i ima aritmiju.

Ginis je u odsustvu osuđen na 20 godina zatvora zbog 30 pljački, pa se sada ponavlja suđenje.

Krivični postupak protiv Ginisa je pravosnažno okončan 2014. godine. Poslije višegodišnjeg bijega uhapšen je krajem 2016. godine u Solunu.

Ginis je prije toga bio u zatvoru 2009. godine, kada je prilikom posjete zubaru pobjegao zatvorskim čuvarima.

Spektakularan bijeg

On je tada imao zakazano kod zubara i dovezen je "maricom" pred ordinaciju. Po izlasku iz vozila, uspio je da se oslobodi i odgurne čuvare, te otrči nekoliko desetina metara i sjedne na motocikl na kome ga je čekao saučesnik, koji ga je odvezao u nepoznatom pravcu.

Inače, zbog razbojništava i krađa u zatvoru je već proveo šest godina.

"Proslavila" ga je vožnja Yugom preko srušenog mosta

Novosađanin se proslavio devedesetih godina, kada je i dobio nadimak Ginis.

On je preko lukova srušenog Žeželjevog mosta prvo provozao bicikl, a zatim i Yugo. Na kraju je navodno bio spreman da to učini isto učini malim kamionom, ali ga je policija spriječila u tome.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.