KALIFORNIJA

Počinje suđenje bivšem UFC prvaku: Tereti se za pokušaj ubistva

Velaskez se suočava sa nizom optužbi u vezi s njegovim hapšenjem u martu 2022. godine

Kejn Velaskez. Instagram

Di. R.

25.4.2024

Bivši UFC prvak u teškoj kategoriji Kejn Velaskez (Cain Velasquez) suočava se sa suđenjem zbog pokušaja ubistva koje se desilo 9. septembra u Kaliforniji.

Postavljen novi datum suđenja

Datum suđenja postavila je Elizabet Peterson (Elizabeth), a Velaskez se pojavio na sudu zajedno sa svojim novim advokatom.

Na posljednjem saslušanju, Kejnovi advokati su tražili odgodu ročišta, ali tužilac Aron Frenč (Aaron French) se protivio  dodatnom odlaganju, žaleći se da je suđenje već nekoliko puta pomjerano. 

Kao razlog nove odgode navodi se da prikupljeni dokazi još uvijek nisu potpuni i da joj je potrebno više vremena prije nego što se postavi novi datum suđenja.

Na kraju je Peterson stala na stranu tužilaštva i postavila datum suđenja za septembar. Velaskez se suočava sa nizom optužbi u vezi s njegovim hapšenjem u martu 2022. godine.

Filmska potjera za automobilom

Podsjetimo, Velaskez, koji ima 41 godinu, uhapšen je nakon što je navodno učestvovao u potjeri za automobilom koji je vozio  Heri Gulart (Harry Goularte), čovjek optužen za seksualno zlostavljanje njegovog sina. Navodno je Kejn ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u vozilo, pri čemu je pogođen Herijev očuh. 

Gulart je pušten iz pritvora prije navodne potjere automobila, i on se suočava sa odvojenim optužbama, uključujući i jednu optužnicu za nemoralne radnje prema djetetu, ali njegov datum suđenja još nije postavljen.

Tokom prethodnog saslušanja u februaru, Frenč je izjavio da se protivi daljim odgađanjima postavljanja datuma suđenja, ali su razgovori trajali između tužilaštva i odbrane o potencijalnom rješenju koje bi moglo uključiti dogovor o priznanju krivice. 

U ovom trenutku nije postignut dogovor o priznanju krivice, pa se nastavak suđenja očekuje u septembru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.